![]() |
Bekar annelere birkaç soru |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 5> |
| Yazar | |
yeşim
Tomurcuk Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: 53 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Alıntı Cevapla
Konu: Bekar annelere birkaç soruGönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 12:46 |
|
Bende bekar anne olmayı seçenlerdenim.Önümde uzun ve zorlu bir süreç var.Ve ben aylardır bu sürece hazırlanıyorum.henüz ilk adımı bile atmadım belki ama kararım kesin.ve siz bekar annelere birkaç sorum olacak.Sizi üzmeyecek ve yeniden anılarınızı tazelemeyeceksem bana yardımcı olur musunu?
1-Bekar anne olmayı neden seçtiniz?Benim gibi aşılmaz engelleriniz var mıydı?
2-bekar anne olmayı seçtiğinizde ikizleriniz kaç yaşındaydı?
3-Bu süreçte destekçi yada destekçileriniz var mıydı?Yani davamı açmadan evvel ailemle konuyu konuşmalı mıyım?ben davayı açtıktan sonra söylemekten yanayım çünkü biliyorum herkes beni kararımdan vazgeçirmeye çalışacak.Hiç kimse ki bu ailen bile olsa kendi evinde neler yaşadığını bilemez.Ve hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi değildir.Bu kadar beklememin nedenide ayrılığımın ardından ailemin yanına gideceğim ve üniversiteye hazırlanan kız kardeşim var,çocuklardan dolayı çalışmasını engellemeyi sitemem.
|
|
![]() |
|
yeşim
Tomurcuk Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: 53 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 12:53 |
|
4-Dava sürecinde ne gibi sorunlarla karşılaştınız?Örneğin eşiniz boşanmamakta kararlı bi tutum sergiledi mi?yada çocukları kaçırmakla sizi tehdit etti mi?
5-Boşanmanın ardından ne gibi sorunlarla karşılaştınız?maddi ve manevi...
(Buarada ben çalışan bi anneyim)
6-Boşanmadın öncesinde veya sonrasnda psikolojik yardım aldınız mı?
7-Çocuklarınız olmadık bi zamanda babalarını sorduğunda ne yaptınız?
|
|
![]() |
|
AYSU
Süper Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: 34 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2591 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 12:54 |
|
ALLAH YARDIMCIN OLSUN, YOLUN AÇIK OLSUN CANIM...
|
|
![]() |
|
yeşim
Tomurcuk Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 12:57 |
Aminnn Sağol canım...
|
|
![]() |
|
yeşim
Tomurcuk Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 12:57 |
|
Yemeğe çıkıyorum.Dönünce yine burdayım
|
|
![]() |
|
EMEL
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7682 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 13:16 |
|
çok zor bir karar arkadaşım, hakkında hayırlısı neyse öyle olsun! güç ve sabır diliyorum... bekar annelerimiz eminim destek olacaklardır... (bu arada kuzuların maşallah çok şekerler)
|
|
![]() |
|
Hamide ÖTKÜR
Yılın Annesi
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: İSTANBUL Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4965 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 13:22 |
|
Merhaba Yeşim,
sorularının yanıtlarını özeline yazıyorum..
|
|
|
Hamide ve çetesi ( Efe & Ege 10-11-1998 )
|
|
![]() |
|
yeşim
Tomurcuk Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 14:24 |
Teşekkürederim ablacım...
|
|
![]() |
|
suna
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4319 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 14:32 |
|
yeşim arkadaşım ben bekar bir anne deyilim ama naçizane benim düşüncem çok çok çok iyi düşün, ailenin yanına döneceğinden bahsetmişsin,eğerki ailen her durumda sana destek oluyor ve kararlarını onaylıyorsa ne güzel ama karadenizli biri olarak ve burada yaşayan biri olarak az çok buradki aile tiplemelerini biliyorum, aksi drumda işin dahada zor olacğı kanaatindeyim....amaa kendi başına yaşayabilceğin bir duruma sahipsen ( sosyal ,ekonomik ) çocuklarının babasızlık özlemi dışında ( ki babaya çok bağımlı deyillerse zaten çok fazla sorun çıkmaz diye düşünüyorum ), daha kolay üstesinden gelirsin, bu benim düşüncem . yanlız şunuda belirteyim benimki bir düşünce , bir olayı yaşamk farklı , ben olsaydım şöyle yapardım demek çok farklı , şimdi benim yaptığım gibi...... elbette kendin ve çocukların için neyin ve nasıl yaşaman gerektiğinin kararını yine en doğru şekilde sen verebilirsin, kolay gelsin ........
Düzenleyen sunag - 12 Mayıs 09 Saat 14:38 |
|
![]() |
|
filiz
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9569 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 14:36 |
|
canım allah yolunu hayırlısı neyse o tarafa yönlendirsin.bekar annelerimiz eminim ki sana destek olcaklardır sorularını yanıtlayacaktır.zor bir süreç ama hakkında hayırlısı ve kararının sana ve çok tatlı sevimli yavrularına harlı olmasını dilerim.bizlerin yapabileceği birşey varsa ben kendi adıma buradayım.
|
|
![]() |
|
Leyla
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1415 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 15:08 |
|
Yeşimcim çok zor bir karar veriyorsun Allah yardımcın olsun.ben bekar anne değilim ama kız kardeşimde bu olayı yaşadığımız için seni anlayabiliyorum.Ailesine maddi manevi destek olan brisi olarak ve kızkardeşimin yaşadıklarına bizzat şahit olan birisi olarak sana nacizane fikirlerimi yazıyorum.Boşanmayı ailene mahkemeden önce söylersen evet sana karşı çıkacaklardır. Yıllarca benim ve ailemin kardeşime karşı çıktığımız gibi tabi bunun en önemli sebebi çocuktu. büyüsün küçükken babasız kalmasın amacıyla..ama herkes kendi yaşadığını çektiğini kendi bilir.Şimdi sorarsan karşı çıktığım için pişmanım çünkü kardeşimin yaşadığı zorlukları çocuğuna da yaşattık.Sonuçta çocukta büyüdüğünde o babayı oda istemedi.Mahkemede eşin boşanmayı istemiyorsa ki bizdeöyle oldu sürekli mahkeme erteleniyor fakat eninde sonunda iş bitiyor.Yani süre uzatmaktan başka bir işe yaramıyor.Ailenin yanına gelmen bence çook düşünmen gereken bir karar. Biz bunu başaramadık olmadı çok zor zaten .kardeşim çalıştığı halde çook maddi zorluklar çekti ve hala çekiyor.ilk başlarda baba boşanmayı istemediği için maddi olarak mahkemenin kararı olan nafakayı bile vermedi çocukla görüşmedi.Zaman geçtikçe galiba olayın farkına vardı ki çocukla ilgilenip onun ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.Ama tek başına helede ikiz çocukla yaşam sürdürmek çok zor.Çok çok düşünmen gereken bir karar bence.Bir tarafta senin yaşadıkların diğer tarafta ikiz çocukların babasız büyümesi bilemiyorum Allah yardımcın olsun..
|
|
![]() |
|
yeşim
Tomurcuk Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 15:34 |
|
Sevgisiz,ilgisiz,aşksız,empatisiz,yorgun,düşünceli,sevimsiz,soğuk hayatımı devam ettirerek sadece çocuklarımı düşüneyim öyle mi?Ya ben bir gün düştüğümde yaralarımı kim saracak?Ve ben yara bere içindeyken ilgi,şevkat isteyen miniklerime kim ilgi gösterecek?Benim yavrularımın bana ihtiyacı var ve ben kendimi iyi hissetmezsem onları nasıl hayata hazırlarım???
|
|
![]() |
|
yeşim
Tomurcuk Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 15:35 |
|
Teşekkürederim arkadaşlar,iyiki varsınız
|
|
![]() |
|
GLSH PZK
Süper Anne
Kayıt Tarihi: 22 Ocak 09 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2380 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 09 Saat 18:19 |
|
Allah yardımcınız olsun
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 5> |
| Forum Atla | Forum ızinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |