ikizanneleriyiz.biz Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > SAĞLIK > Çocuk sağlığı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

PREMATÜRE DOĞAN ÇOCUKLARA ÖZEL AŞI!!!! ( SYNAGIS

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1524
  Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: PREMATÜRE DOĞAN ÇOCUKLARA ÖZEL AŞI!!!! ( SYNAGIS
    Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 15:49

Ne zamandır yazayım istedim kısmet bu güne, arkadaşlar yeni doğum yapmış, yada yapacaklar. Bebişler prematüre doğduklarında, bir çok hastalıkda peşinden geliyor. Vucut dirençleri olmadığından. Ben bayındırda doğum yapdım, çocuk yoğun bakım doktorum sayesinde bebeklerim 1 yıl boyunca hiç hastalanmadılar. Özel bir aşı var SYNAGIS pek bilinmiyor. Mart ve Ekim dönemlerinde yapılıyor. Çocuğun kilosuna göre bazen ayda 4 tane bile olabiliyor. Çocukları hastalıkdan koruyor, bir rapor ile devlet (0) katkı payıyla bu aşıyı karşılıyor. Tanesi benim dönemimde 700 TL idi. ( Bize uygulanan aşı toplamı 16.500 TL di biz hiç ödeme yapmadık eczaneden aşıyı rapor ile aldık. ) Daha fazla bilgi için özel  mesaj atabilirsiniz.

Sevgilerle;
Yukarı Dön
SEDA Açılır Kutu Gör
Gonca Anne
Gonca Anne
Simge

Gönderilenler: 661
  Alıntı seda06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 15:58
 hiç duymamıştım ben bunu nejla ya peki kaç aya kadar yapılıyor biz geç mi kladık
Yukarı Dön
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:02
 Geç kalmamışsındır, çünkü mart ve ekim dönemleri ile yapılıyor, doktoruna bir danış, rapor anlaşmalı özel hastane ilede oluyor, sevgiler.
Yukarı Dön
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:03
 Yanlız 36 haftadan önce doğmuş olma koşulu var, adı üstünde prematüre))))))
Yukarı Dön
sinemmm Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Gönderilenler: 1437
  Alıntı sinemmm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:14
  nejlacım yanlışın war die biliyorum çünkü 36 çok ileri bir hafta 32 den önce doğan bebeklere yapılıyor...biz 29 +0 da doğduk.biz yaptırdık raporla..ama 33 .haftada doğmuş arkadaşım çıkaramadı raporu..ayrıca raporda yetmezlik istiyorlar..yani kalp,solunum gibi bir sıkıntısının olması gerek..aksi takdirde yine yapılmıyor..zaten 32 we sonrası çok çok iyi ...36 we sonrası ise süper...bizde aynı dönemde yaptırdık tane adedi 718 lira idi..kilo başına 15 cc wuruluyor yani 3 kilo çocuğa 45 cc gibi....ayrıca aşı sağlık ocaklarında wurulmuyor.raporu çıkarttığınız hastanede wuruşluyor...hatta bizim ki yoğun bakım ünitesinde oldu hep....
<a href="http://lilypie.com"></a
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Bilge Anne
Bilge Anne
Simge

Gönderilenler: 7496
  Alıntı nilayy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:16
 sebebini bilmiyorum ama bize hiç denmedi bu aşı vurdurmadık cok sonra burda yaseminden duymustum demekki bize gerek görülmedi diye düşündüm yoksa dogum hastanesi olmasa bile şule hoca demezmiydi acaba :S
Yukarı Dön
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:17
 Sinem biz 34+2 haftalık doğduk. Biz yaptırdık.^Sinemciğim 36 dan önce diye yazdım ama;;;
evet detayları var oda raporda yazıyor. Erken doğan her çocukda solunum sıkıntısı genellikle oluyor.
Yukarı Dön
sinemmm Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı sinemmm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:20
  aslında kimse söylemiyor bu maliyetli bişi zaten o dönem sadece emekli sandığı karşılıyordu...bizede efe nin sami ulustaki dr u söylemişti onunda 31 haftlık doğmuş ikizleri wardı.o yazdı raporu....şule hoca karşı nilaycım ...bize sami ulustan  2. sene içinde  telefon geldi aşı zamanınız gelmiştir die...yapılacaktı  ama biz istemedik.daha doğrusu şule istemedi :) 0-2 yaş ekim-mart ayları arasında yapılıyor
Yukarı Dön
sinemmm Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı sinemmm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:21
Orjinalini yazan: nejla

Sinem biz 34+2 haftalık doğduk. Biz yaptırdık.^Sinemciğim 36 dan önce diye yazdım ama;;;
evet detayları var oda raporda yazıyor. Erken doğan her çocukda solunum sıkıntısı genellikle oluyor.

sami ulus 33 haftaya rapor wermedi..we arkadaşım wurduramadı...siz nerde yaptırdınız ..her yer başka prosedür uyguluyor demekki
Yukarı Dön
SEDA Açılır Kutu Gör
Gonca Anne
Gonca Anne
Simge

Gönderilenler: 661
  Alıntı seda06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:21
 bize de kimse söylemedi bende hacettepe de yaptım doğumumu...33+2 de doğduk çok şükür hiç hasta olmadılar şimdilik...kilo başı 15cc*8 baya da fazla miktar oluyor..solunum sıkıntısı olmadı benim sıplarda allah kimsenin başına vermesin
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Bilge Anne
Bilge Anne
Simge

Gönderilenler: 7496
  Alıntı nilayy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:21

demekki ondan hiç dememiş sinemcim cünkü biz ilk dönem baska hiç bi dr gitmemiştik şükürki geçirdiğimiz ilk kıs pek hastalanmamıstı benimkiler.

Yukarı Dön
sinemmm Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı sinemmm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:24
Orjinalini yazan: nilayy

demekki ondan hiç dememiş sinemcim cünkü biz ilk dönem baska hiç bi dr gitmemiştik şükürki geçirdiğimiz ilk kıs pek hastalanmamıstı benimkiler.

bilirsin o sewmez öle ekstraları...aşıyı türkiyeye getiiren we tanıtan grupta şule ...biz olmaya başladıktan sonra gittik ona 3 aylıklardı..ocak ayıydı hatta nie başladınız artık çare yok dewam edin bari demişti...biz aşıya rağmen  3 aylıkken zatüre olduk bu arada..sırf sami ulus un pisliği yüzünden
Yukarı Dön
Şeyda Karam Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Gönderilenler: 1461
  Alıntı karam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:25
 Bize dr. yaptırabilirseniz yaptırın dedi. Ama biz karı-koca ihmal ettik. Çocuklar hastaneden eve teslim olduğunda eşim 1,5 ay yurtdışında kaldı ve konuyla ilgilenecek kimse olmadığından yaptıramadık.
Sinem ama yinede sık sık hastlanıyor değil mi?
Yukarı Dön
DD Açılır Kutu Gör
Süper Anne
Süper Anne

Gönderilenler: 2081
  Alıntı deryadeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 10 Saat 16:26
 gazi de 33+0 da doğum yaptım, bize de yapılmadı, solunum sıkıntısı yoktu, ama kilo alımı için 14 gün kuvözde kaldık. daha sonra poliklinik kontrolüne gititğimizde diğer bir doktor yapılmış mıydı dedi biz de hayır dedik. haa tamam o zaman diip başka konuya geçti.hiç. üstünde bile durmadı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum ızinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,063 Saniyede Yüklendi.