ikizanneleriyiz.biz Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > SAĞLIK > Çocuk sağlığı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

PREMATÜRE DOĞAN ÇOCUKLARA ÖZEL AŞI!!!! ( SYNAGIS

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1524
  Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 10 Saat 13:50
Orjinalini yazan: nejla

Ben bu konu aktif olsun istiyorum. Çünkü önümüz mart ayı ve aşının tam zamanı. Nasıl yapmalı sinem?????

Aktif kalsın lütfen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Bilge Anne
Bilge Anne
Simge

Gönderilenler: 7496
  Alıntı nilayy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 10 Saat 13:51
 nejlacım belki ikkoli görürse en tepeye çeker konuyu hani herkez bilgi sahibi olsun diye :))
Yukarı Dön
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 10 Saat 14:11
 Keske öyle birşey yapsalar;
Yukarı Dön
ikkoli Açılır Kutu Gör
Ana Peri
Ana Peri
Simge

Gönderilenler: 987
  Alıntı ikkoli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 10 Saat 14:30
 Arkadaşlar, bizim zamanımızda yoktu bu aşı, keşke olsa mutlaka yaptırırdım. sizin için Abbott'tan aşağıdaki bilgiyi aldım.
Prematüre bebeklerin savunma sistemleri zamanında doğan bebeklere göre daha zayıf olduğundan ve akciğerleri tam anlamıyla olgunlaşmadığından RSV, prematüre ve savunma sistemi zayıf bebeklerde ciddi tablolara neden olabilir. Hastanın alt solunum yollarının tıkanmasıyla seyreden ve ciddi solunum yolu enfeksiyonları ile ilerleyerek hastaneye yatırılmayı gerektirecek, bazen de ölümle sonuçlanacak ciddiyette problemler oluşturabilir. Yapılan çalışmalarda RSV'ye maruz kalmış prematüre bebeklerin hastalık sonrası iki yıl boyunca hastaneye yatma, doktor kontrolü ve ilaç kullanımı oranlarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca bu hastalarda yaşam boyu sürebilecek kronik akciğer hastalığı ve astımın görülme ihtimali artmıştır.

Virüs, özellikle prematüre bebeklerde 3-4 gün içerisinde akciğer dokusuna yayılarak küçük hava yollarına (bronşiyollere) ulaşır. Bu, çok ciddi bir durumdur ve her an solunum yetmezliğine sebep olabileceğinden acil müdahale gerektirir.

Birçok çalışmada, mevcut koruyucu tedbirlerin yanı sıra salgın öncesi dönemden başlayarak toplam beş ay (Ekim – Mart) süresince koruyucu aşı yapılmasının prematüre bebekleri kısa ve uzun vadede koruduğu gösterilmiştir.

Ne yazık ki RSV enfeksiyonu başladıktan sonra hastalığın seyrini değiştirebilecek bir ilaç mevcut değildir. Hastalığı ciddi geçirme ihtimali olan prematüre bebeklerde koruyucu aşı önerilmektedir. Yapılan çalışmalarda aşının hastalığı engellediği veya daha hafif geçirilmesini sağladığı gösterilmiştir.

Daha fazla bilgi için www.prematurebebek.net 'i ziyaret edebilirsiniz.

Düzenleyen ikkoli - 22 Şubat 10 Saat 14:34
İlknur ve
Yukarı Dön
SEHER Açılır Kutu Gör
Tomurcuk Anne
Tomurcuk Anne

Gönderilenler: 2
  Alıntı seher83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 17:09
  merhabalar,
benimde bebeiğim pramatüre ve geçen ay bu aşının ilk dozunun ücretini kendimiz ödeyerek yaptırdık bize söylenen bilgi devlet bu aşıyo üç ay öncesine kadar karşılıyordu fakat şimdi sadece ciddi kalprahatsızlığı olan ve ameliyta olması gerektircek durumlarda bu aşıyı karşılıyor diye bilgi verildi bu sebepten rapor çıkartılamadı analadığım kadarıyla burdaki yaptıran arkadaşlar raporu ne zman çıkardınız devlet hangi koşullarda bu aşıyı karşılıyor çok maliyetli bir bir tanesi 803 lira ayın 15inde ikinci dozu var bu tarihe kadar bilgi veriseniz çok memnun olrum
Yukarı Dön
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 17:29
 Seherciğim ben 28.09.2007 de doğum yapdım ve bu aşıyı 6 ay boyunca kullandım. Bayındır hastanesinden aldığım rapor ile)))))
Yukarı Dön
eser kaya Açılır Kutu Gör
Tomurcuk Anne
Tomurcuk Anne
Simge

Gönderilenler: 23
  Alıntı eserkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 18:05
  bende 30+3 de gazide doğum yaptım bizde raporla  synagıs aşısı oluyoruz.Çok faydası olduğunu düşünüyorum. Bu aşının doğum haftası ile ilgili olduğunu biliyorum. Aşı uygulama kararını daha taburcu olmadan doktorları veriyor.

ela-eda-fatih
Yukarı Dön
çilem Açılır Kutu Gör
Bilge Anne
Bilge Anne
Simge

Gönderilenler: 4991
  Alıntı ugurcilem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 18:15
 EVET NEJLACIĞIM BİZİM DRUMUZDA SAĞOLSUN HEMEN RAPOR ÇIKARDI YAPTIRDIK AŞIYI BİZE 6 DOZ VURULDU HER AY İSTANBULDAN ARADILAR HATIRLATTILAR AŞIYI SONRA BEN MERSİNE GELDİM ORDA RAPORDA SORUN ÇIKTI 300 KÜSÜR KATKI PARASI İSTEDİLERDİ NEYSE HALLETTİKTE VERMEDİK AMA MERSİNDE VURDURACAK YER BULAMADIM KİME GÖTÜRSEM BU AŞIYI BİLMİYORUM DİYOR EN SON DEDİM BU NE YA SÜRESİ GEÇİYOR ARIYORLAR BENİ DEDİM İST.DAN BAYAĞI ÇIKIŞTIM BİR PROFÖSER KADIN GELDİ ÖĞRETTİ HEMŞİREYEDE ÖYLE VURDULAR
  2 YAŞLARINDA BİDAHA ARADILAR BİZİ AMA BABAMIZ İŞTEN AYRILINCA SİGORTA GİTMİŞTİ ONUN İÇİN YAPTIRMIYCAĞIZ DEDİM DRDA O AYLARDA DİKKAT EDERSİN OLUR DEDİ

YALNIZ ARTIK BU İLACI SADECE YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTA OLANLARA VERİYORLARMIŞ YANİ RAPOR VERMİYORLAR HERKESE
Yukarı Dön
nejla Açılır Kutu Gör
Peri Anne
Peri Anne
Simge

Alıntı nejla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 18:21
 Çok üzüldüm bak şimdi, bu çocukları koruyan bir aşı idi. Maalesef çok pahalı inşallah uygulama değişmemiştir.
Yukarı Dön
SEHER Açılır Kutu Gör
Tomurcuk Anne
Tomurcuk Anne

Gönderilenler: 2
  Alıntı seher83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 18:39
  raporu çıkartmak sorun değil bu aşı için son iki ay içinde rapor çıkartan varmı yada önceden almış olduğu rapor ileşubat ve martta aşıyı vurduran arkadaş bunu bilirsem dra raporu yazmasını söyleyeceğim
Yukarı Dön
çilem Açılır Kutu Gör
Bilge Anne
Bilge Anne
Simge

Gönderilenler: 4991
  Alıntı ugurcilem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 23:42
 valla seherciğim benim bildiğim eczacığım  söylemişti galiba bana artık sadece yoğun bakımda yatan çocuklara veriyolarmış pahalaı bir iğne olduğu için birde bize EKİM VE NİSAN ayları arasında 6 doz olarak vurdula her aya bir iğne idi 2. senede dediler ama biz yaptıramadık
sadece son ay için vururlar mı bilmiyorum genede sor bence  

Düzenleyen ugurcilem - 09 Mart 10 Saat 23:43
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum ızinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,047 Saniyede Yüklendi.