![]() |
Kreş'e hazırlık |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 4> |
| Yazar | |
Arzu Özdil
Gonca Anne
Kayıt Tarihi: 09 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 941 |
Alıntı Cevapla
Konu: Kreş'e hazırlıkGönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 12:23 |
|
Haftaya Pazartesi, bizimkiler kreşe başlıyor. Aslında uzun zamandır planlıyorduk ama yok domuz gribi geçsin, aman soğuklar bitsin diye diye bu zaman oldu. Geçen hafta son kez gidecekleri kreşle görüştük, aslında kreşle ilgili pek bir tereddütüm yok, okuluma 5dk. eve 10 dk. yürüme mesafesinde olduğu için öncelikle tercih ettik. Ama benim içimde acaip bir sıkıntı var, bana hala çok küçük gözüküyorlar, her an vazgeçicek gibiyim eşimin ağzına bakıyorum. Aslında mantıken artık çocuklara evde yetemediğimizin farkındayım, ne yaparsak yapalım çok sıkılıyorlar ve sadece günü kurtarmış oluyoruz, artık evde onlara hiç bir şey katamıyoruz. Fekat bana da nooooldu bilmiyorum, sürekli ağlamak istiyorum ve nasıl ayrılacağız bilemiyorum.
|
|
|
18.09.2007 Küçük Kurbağa Poyraz ve Fındıkkurdu Defne'nin annesi
|
|
![]() |
|
Pelin
Tomurcuk Anne
Kayıt Tarihi: 02 Şubat 10 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 12:32 |
|
Darısı başımıza, hayırlı uğurlu olsun. Bence 2,5 yaş son derece uygun, evde gerçekten çok sıkılyorlar. Onlar için de sizin için de iyi olacak. Hastalıklar bir yana tabi ama şu ana kadar niye çocuğumu kreşe verdim ki vermeseydim diyeni tanımadım. Tekrar hayırlı olsun.
|
|
![]() |
|
zeyseb
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Nisan 09 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1972 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 12:49 |
|
evet Arzu'cuğum, hiç kolay değil, daha önce de yazmıştım başka bir forumda, bizim pamuklara sarıp sarmaladığımız yavrularımıza sanki bizim gibi bakamayacaklarmış gibi geliyor ve insanın canını acıtıyor bu düşünce, ama çocuklarımız açısından hiç de öyle değil durum, farkındasın di mi? onlar arkalarına bile bakmadan girecekler kreşin kapısından ve sen öylece kalakalacaksın :) onlar acayip mutlu olacaklar, ne yedikleri, ne yaptıkları sadece senin kafanı kurcalayan sorular olacak
bir iki ay önce ankara'ya gittiğimizde arkadaşımın kreşine gitmiştik, bir kaç saatliğine bir sınıfa bıraktık, başta acayip kaygılandılar, iki saatin sonunda sanki o sınıfın 40 yıllık öğrencisi gibiydiler, ama ben aşağıda kendi kendimi yedim, acaba dertlerini aaltabildiler mi diye:)
neyse canım, hayırlı uğurlu olsun, ağla ve rahatla arzucum, inan bunlar çok ama çok doğal tepkiler :) alışverişin de tadını çıkarmaya bak, çünkü inanılmaz zevkli okul malzemeleri var her yerde :))
|
|
![]() |
|
Süer
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ANKARA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7667 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 13:03 |
|
Arzucum ağla tabii ki içinden geliyorsa ama haftaya pazartesiden önce kendini tamamıyla ikna etmiş ol lütfen, sen bu kararsızlığı yaşarken ne kadar gizli de yaşasan bunu onlar da sezer ve süreç sıkıntılı olabilir, o yüzden net bir şekilde başla başlarken...
benim kafamda 2,5 yaş vardı, bu yıl mayıs gibi başlatırım diyordum, kaldı ki şartlar öyle gerektirdi ve 8 aydır kreşteler biliyorsun...
pazar gün bile keyfi yerindeyse ara ara "pıtırcığa gidelim" laflarını duyuyorum ya nadiren bu sabah olduğu gibi "ben pıtırcığı sevmiyorum" laflarını görmezden gelebiliyorum bu sayede...
inan bana çok mutlular orda, onların dilinden son derece iyi anlayan ve de bizden çok daha fazla sabırlı öğretmenleriyle öyle keyifliler ki...
|
|
![]() |
|
Arzu Özdil
Gonca Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 13:15 |
|
Teşekkürler arkadaşlar, aslında bu foruma başka bir nedenle açmışım, ne yazacaktım, neler yazmışım. Sormak bile zor geliyor, kreşte giydirmek için ayakkabı önerisi soracaktım 1-2 aya kadar bahar geliyor Ponduf türü değil de daha terletmeyecek türde birşeyler arıyorum tavsiyeleriniz var mı? Bir de ilk günler, oyun grubuna katılcaklar sonra tam gün başlayacaklar acaba o tam günlere geçişte benim yerime babanne-baba götürese alışmaları daha mı rahat olur??? Yoksa daha mı çok korkarlar? benzer tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
|
|
|
|
|
![]() |
|
filiz karaoğuz
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1518 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 13:49 |
|
Senin bu konuda tüm yazdıklarını heyecanla takip ediyorum Arzucum :)
Siz de bizim gibi " başladım, başlıyorum" deyip kreşin kapısından bir türlü içeri adım atamayanlardansınız :))
Biz de bu ayın sonuna doğru başlamayı düşünüyoruz, çünkü artık evde onlara yetmek gerçekten çok kolay olmuyor... bizim ev zaten kreşten farksız bir hal aldı... aklına gelebilecek her türlü puzzle, pedagog tavsiyesi ile alınan eğitici ve öğretici muhtelif oyun kartları, boncuklar, kuru/pastel/sulu her türlü boya malzemesi, çıkartmalı kitaplar, boyama/okuma kitapları, renkli kartonlar, elişi kağıtları, özel makasları vs. .... tabi bunları önlerine koymak yetmiyor... her bir aktiviteyi kontrollü olması açısından birlikte yapmak zorundayız... hal böyle olunca da kreş artık kaçınılmaz oluyor...
Senin anlayacağın yakın markaj seni takipteyim :)) bizim ayağımız da kreş yoluna gider artık :)))
|
|
![]() |
|
EMEL
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7682 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 13:57 |
|
oh hadi bir kreşli ikizlerimiz daha olacak, inşallah güzel bir başlangıç olacaktır arzucum! bence hiiiiiç endişelenme....gerçi hissettiklerin hepimiizn hissettikleridir eminim. şebnem'in dediği gibi bizden başkası iyi bakamayacakmış gibi geliyor. güvendiğin, emin olduğun bir kreşse bence herşey yoluna girecektir.
ayakkabı konusunda öneri dersen sanırım mevsim değişimiyle şu yandan delikli gibi olanlar çıkacaktır yada çıkmaya başlamıştır ??? gerçi ilk aklıma geleni yazdım çok da fikrim yok mu desem...düşününce bulamadım
|
|
![]() |
|
Arzu Özdil
Gonca Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 13:58 |
|
Aaaaaa! Filizcim, siz daha başlamadınız mı? Biz de dediğin gibi Eylül'den beri başlama modundayız ama, şimdi farkediyorum ki ben sürekli bahane yaratmışım. Köşede babanne-annane bekliyince olmuyor bu iş. Bizimkilere öyle oturup faaliyet falan da yaptıramıyorsun, maksimum 10 dakika, Eeee sonra ne yapıcaz yeni bir şey o da 10 dk. ben 2 buçukdan sonra evdeyim, hergün kırk türlü şey deniyoruz, yine de akşamı zor ediyoruz. Bir ara alışverim merkezlerinin oyun alanlarını mesken tutmuştuk, fakat oraya gidince de fast food istiyorlar hoşuma gitmiyor. Bakalım kreşte naapıcaz, sonra sıra siz de demek ki. Size de bol şans o zaman
|
|
|
|
|
![]() |
|
Arzu Özdil
Gonca Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 14:02 |
Emelcim, Teşekkürler canım
|
|
|
|
|
![]() |
|
nejla
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1524 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 14:19 |
|
Arzucuğum; seni en iyi anlayan benim inan aynı durumdayım. Bakalım nasıl başaracağız.
|
|
![]() |
|
Arzu Özdil
Gonca Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 14:32 |
Nejlacım, ne zaman başlıyorsunuz kreşe bu dönem düşünüyordun diye hatırlıyorum yaza mı başlayacaksınız?
|
|
|
|
|
![]() |
|
nejla
Peri Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mart 10 Saat 14:36 |
|
Canım ya yarın başlıyoruz. 1.5 saatliğine
|
|
![]() |
|
nejla
Peri Anne
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 00:14 |
|
Kimse birşey yazmamış
|
|
![]() |
|
hamide
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 01 Haziran 09 Konum: ALMANYA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1272 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Mart 10 Saat 00:51 |
|
nejlacim öbür foruma yazdim ama burayada yazayim canim allah kolaylik versin valla ben haftada iki sefer 1,5 saatligine veriyorum alissinlar diye kizimin teki istemiyor benide yaninda istiyor malesef gecen hafta ögretmen alissin sen eve git dedi ve ben kizim görmeden cikip geldim aklim hep ordaydi nese saat gelip gittigimde kolidora cikmis benim kizlar kizim agliyor öbür kizimda teselli ediyor annem gelir aglama sen diyor insallah alisirlar canim seninkilerde
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 4> |
| Forum Atla | Forum ızinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |